FC Amsterdamse Bos heeft een nieuw bestuur: “We staan aan het begin van iets moois”

Het Amsterdamse Bos is een prachtig bos bekend om zijn Bosbaan, de karpervijver, de kanovijver, Kinderboerderij Meerzicht, de geitenboerderij en het Bosmuseum. Sinds kort gloort er nog iets moois tussen de takken van de bomen van het Amsterdamse Bos, aan de voet van het Wagnerstadion ligt de voetbal –en tennisvereniging FC Amsterdamse Bos (voorheen VC ABN AMRO), een prachtige locatie aan de rand van het bos.

Het oude bestuur gaf enkele maanden geleden te kennen ermee te willen stoppen. Er bestond zelfs een risico dat de de voetbaltak van de vereniging zou stoppen met bestaan als er niet snel een nieuw bestuur gevormd zou worden.

Op 25 mei jl. zaten 2 aspirant bestuurders bij de gemeente over een doorstart en op 28 mei vertrok de gehele selectie van de veteranen 1 van Fc Amsterdamse Bos naar Curaçao voor een trainingskamp.

Op Curaçao werd het fundament gelegd voor wat nu het nieuwe bestuur is geworden, vele gesprekken werden er gevoerd, ideeën besproken en gedachtes gedeeld. Bij terugkomst was het vijf voor twaalf m.b.t. de deadline om überhaupt nog een club in te schrijven bij de KNVB maar na intensief contact te hebben gelegd met de club, de gemeente en de KNVB konden we melden dat we vijf nieuwe bestuursleden konden voorstellen.

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 28 juni jl. zijn de nieuwe bestuursleden (penningmeester, secretaris, 2 algemene bestuursleden en de voorzitter) beëdigd.

Het komende seizoen zal een overbruggingsseizoen worden aangezien we helaas geen extra tijd kregen om meerdere teams in te schrijven. We gaan het seizoen in met 1 veteranenteam en zullen de rest van de inkomsten moeten halen uit onder meer sponsoring en kantine-omzet.

Ook maatschappelijk wil FC Amsterdamse Bos zich laten gelden. Zo is de club van plan om onder andere wandelvoetbal te introduceren en 7 tegen 7 toernooien te organiseren.

Sport zorgt voor verbinding. Wij mensen (jong en oud) hebben dit nodig. Sportclubs en dus ook wij als voetbal –en tennisvereniging dragen dus enorm bij aan fysieke, mentale en sociale gezondheid.

Er zijn veel andere clubs in de buurt waar wij niet de concurrent mee aan willen gaan maar eerder de samenwerking mee willen opzoeken. Als we teams of spelers moeten overnemen die elders op een wachtlijst staan dan staan we daar zeker voor open.

Auteur: Andre Rous Voorzitter FC Amsterdamse Bos
https://www.mijnamstelveen.nl/sport_en_gezondheid/fc-amsterdamse-bos-heeft-een-nieuw-bestuur-we-staan-aan-het-begin-van-iets-moois/